A Yellow Duplex

This duplex house in G. Noida, needed a interior overhaul to give it a new lease of life and to better serve family. The concept of the development centered around the creation of an open kitchen that would enable the professional dentist & mother to have an overview of the house and family while overseeing the preparation of the food. This central idea of increased transparency through the two level house led to a series of design interventions giving a greater definition of functional space yet a greater sense of openness and fluidity. The large lounge on the upper level was partitioned using large sliding glass doors into a study area for the children as well as a dedicated puja space on the one side and a reading lounge on the other. Similarly the master bedroom with an excessively large odd shape was subdivided into a dressing area and a sleeping space. The children's bedroom on the same floor got a large glazed box window and storage. Accent walls with bright colours, paint graphics and the use of deep toned wood grain created a vibrant and rich feel in the spaces.       

Status.    : Completed

Location : Greater Noida

IMG_20180810_141137
WP_20180810_14_22_31_Pro
IMG_20180602_155104
IMG_20180810_133827
IMG_20180810_140025
IMG_20180810_142958
WP_20180810_13_45_42_Pro__highres
IMG_20180810_140407
IMG_20180810_134627
IMG_20180810_140456
WP_20180810_14_12_26_Pro